Tuesday, July 6, 2010

Aktiviti pra-raya

bulan puasa pun belum mula lagi. tapi dah cerita pasal raya. ye lah sejak minggu lepas lagi. aku dan kengkawan opis ni dah mula pilih-pilih kain. ada jugak yang dah lama mula shopping. itu aku tak tau la pulak. yang aku tau tetiba yimz minta tolong pilih kan kain untuk emak dan kakak dia. kitaorang pun apalagi tolong ler pilih-pilihkan. oh ya pilih melalui gambar-gambar je. banyak. rambang mata tak tau nak pilih dari dua tiga minit melarat nak dekat satu jam ngadap komputer.

daripada memilihkan untuk emak dan kakak si yim. kitaorang pulak yang naik sheikh. banyak yang berkenan mengalahkan orang yang minta tolong pilihkan tadi. hihik. kejap pilih yang tu kejap pilih yang ni. ish pening. order jangan tak order.

petang tadi sample biskut raya pun ada. agen nya pulak kak ida. hah! biskut pun dah boleh order. aku terkejut. eleh buat-buat terkejut la tu.. pada hal setiap tahun memang macam tu. cuma kali ini mungkin rasa macam ingat puasa lambat lagi...hehe. lepas ni akan menyusul pula usahawan industri kecil sederhana (IKS) yang lain dengan berbagai-bagai sample. usahawan IKS ni muncul macam cendawan tumbuh menjelang musim perayaan.

aku? sekadar menyokong usaha IKS dengan membeli hasil produk keluaran mereka. itu je . sebab rajin sangat nak buat biskut raya. jadilah hanya penyokong IKS. huhu.

tu belum lagi yg jual brooch, tudung, kerepek dan berbagai-bagai lagi. semuanya ada.

p/s: sesape yg belum ganti pose cepat-cepatlah ye ada masa lagi.

11 comments:

fatimah said...

kak shida.. jangan lupa order cookies saya yer? hehehe..

ms shadow said...

hahaha..nik, nanti k.shida order ye kalau sedap..tapi memang sedap pun dah rasa semalam..hehe

apple hijau said...

k.shida, yang baju purple tu saya punya tau! hehehehehe... tapi, sapa nak buat baju tu? huwaaaaah....taun depan lah jawabnyer.

yimz said...

ms shadow: dun wori eh t kain smpai sy roger ye..haha

apple hijau: xpe pas raya aidilfitri nnt deepavali pula tiba..pakai tym raya tu la..hehe

ms shadow said...

hahahha..nab, yg purple tu kasi can pulak kat nab..k.shida cari warna lain pulak heheheh..
k.shida pun rasanye tahun depan baru siap.

yimz: cepatlah x sabar nak tengok kain tu secara live hikhik..mengalahkan bebudak..keh keh

fatimah said...

silalah meng'order'.. terima kasih kerana sudi merasa.. hehehe..

sariah said...

testing lah shida....poyo lak aku nie...- sariah

sariah said...

besar kemungkinan minggu dpn dptlah kain yg kita order2 tu...mesti kita testing kt badan masing2...kalau tak ado org jahitkan kita balutlah buat sari...teringat lak kat hidung mancung adik cik mee tua tu...hu3

ms shadow said...

sari pun cantik kak sar..
lepas tu tindik kat pusat pulak. mesti ngancam habis..ekekekekek

yimz said...

kak shida n kak sar: kalau tindik itu kasi tindik kat hidung pun cun jgk..pastu kasi pakai sari..tergoda mat2 bangla..hahaa

ms shadow@che smj said...

hahahahaha..yimz lawaklah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...