Tuesday, June 15, 2010

skytrex adventure




anak-anak aku memang suka dengan aktiviti lasak, cycling, abseiling, flying fox dan apa saja yang sejenis dengannya. aku dan husband aku ikutkan saja. itu yang diaorang suka. bukan semua perkara boleh diikutkan saja. kalau setakat aktiviti macam itu. ada faedahnya meningkatkan confident level, independent dan tak cepat give-up bila ada perkara mencabar in future. dan bagus untuk meningkatkan daya tahan fizikal dan mental. bukannya mendera ya..

dengan hanya kos yang ciput RM300 kami sekeluarga (5 orang) dan kawan abang long 2 orang seharian menghabiskan masa di dalam hutan rimba bukit cerakah. bukit cerakah lagi. hari itu pegi tak habis lagi pusing. itu yang anak-anak ajak pegi cuti sekolah 2 minggu ini. jimat bajet hehe..
pilih sahaja basikal yang diingini..kalau lambat habis kena tunggu


posing dulu sebelum aktiviti..

dari kiri: acap, sufi, syazwan, izwan dah bersedia untuk aktiviti..jeng,jeng


khusyuk mendengar taklimat..kalau buat silap, jaga..eh



kak ngah gigih berlatih..


abg long dah nak start tu..jaga-jaga...ish gayatnya



permulaan yang bagus ni..tak gayat ke kak ngah ooii...




adik pun nak join gak..mula-mula tak nak.



adik pun gigih berlatih kejap lagi nak meniti  dan terbang di tempat tinggi..bravo


dah kepenatan la tu..

lepaks....


aktiviti mengayuh semula..tak penat ke..

hahahaha..setelah kepenatan dan kelaparan..maggi pun maggi le

adik ok tak? jangan pulak nanti semput, kena ambik neubulizer cam ni...

4 comments:

apple hijau said...

ibu ngan ayah tak join sekali ker?hihihi...ini tidak adil! bestnyer la...PPS pun boleh buat kat sini kan? bravo bravo!

Ms Pearl said...

kak aktiviti yang baik dan bagus untuk anak anak!

kak nab? anak anak je ler. yang tua tua macam hakak ni dek non ala ala tangkap gambar manja manja kat tepi pokok dah ler hehehhehehe

ms shadow said...

kita ni jadi pemerhati je la..konon-konon dah terror, tapi yang sebenarnya akak pun takut gayat..tak berani..ekekekek

apple hijau said...

hahahahha...iyo la heh. den pon samo..gayat!budak budak lah best layan benda gini..hihihi!
che pearl, camne gaya tangkap gambar manja celah pokok tu?nak kene nuntut ni...ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...