Wednesday, June 16, 2010

pelajaran hari ini

satu pengajaran yang aku dapat pelajari hari ini. kita jangan terlebih cakap atau terlebih maklum (mengadu). walaupun mungkin kita berhadapan dengan orang yang mungkin menggunakan kuasa dan mengambil kesempatan ke atas kita. tutup mulut.

hanya bersandarkan kuasa dan pangkat yang tak relevan they can do anything. semuanya akan di back up.
di bawah malaysia boleh, macam-macam benda yang boleh.

tak semestinya orang yang kita percayai akan hundred percent (100%) menyokong kita. semua bergantung kepada apa jenis kepentingan yang kita ada.

so, be careful.. kalau setakat level tak berapa tinggi, don't talk too much, walaupun pada benda yang memang tak betul langsung.

whether you like it or not, you take it.   ~adios~

p/s : no more story-story untuk itu..just, follow the rules. tutup mulut!

6 comments:

yimz said...

saya setuju..sapelah kite kan..hehe

ms shadow said...

yimz ada kena mengena ke dengan yim..yang mana satu..hah! aduyaiii..dah nasib, hehehehe

yimz said...

biaselah kak shida..nk wat cmne kan..nasib badan..hehehe

apple hijau said...

i followwwww....

ms shadow said...

i followwwww too..
hehe..tak paham sebeno nya cik apple hijau oii..apa yg u followw..hantam saje lah labu.

apple hijau said...

hahahahhaahaa....suka hati kau lah labi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...