Tuesday, March 9, 2010

Sporting Punya Pasal

Alkisahnya, Sabtu yang lepas aku dan cik abang pergi acara sukan tahunan anak-anak.
Ada sikit bangga dlm hati sebab semangat kesukanan mengalir jugak dalam diri anak-anak.
Sebab apa, aku dulu pernah dapat gelaran olahragawati so semangat sukan tu masih ada sampai saat ini, senang cerita sampai dah anak 3. Mesti ada yang tak percaya, memang patut pun, tengok orangnya kecik saja..kecik-kecik cili api..semangat kental beb…

Macam mana semangatnya anak-anak aku, macam itulah juga aku..nasib baik aku cool saja..kalau tidak.. takut aku pulak yang masuk trek berlumba lari dengan bebudak...haru.

Boleh tahan jugak anak-anak aku berlari…hehe macam emak dia,sapa lagi…. tiba-tiba cik abang aku pulak buat pengakuan dia dulu pun atlet sekolah..aduh macam tak percaya je.

Tibalah pulak acara untuk ibu-ibu dan bapa-bapa..apalagi aku pun bagilah nama aku, cik abang aku tu pun aku paksa masuk sebab nak bagitau anak2 diaorang ada ibubapa yang sangat sporting.

Acaranya tak susah tarik tali aje, ibu-ibu lawan dengan cikgu perempuan, bapa-bapa lawan dengan cikgu lelaki, itu kata pengacara. Bagi aku pulak, takde sakit cari penyakit, cikgu-cikgunya punya badan.. mak oii.. kus semangat.. baik lelaki maupun yg perempuan…big-big belaka kalau nak berentap lumba lari bolehlah aku menang,.. ni tarik tali..confirm lintang pukang kalah. Apa nak buat nama dah bagi..Sporting punya pasal..layannn..

sedang mencari posisi yang sesuai..

Seperti yang dijangka..walaupun dapat sokongan padu dan tak berbelah bagi drpd anak-anak, kalah tetap kalah…habis semua rebah, baik ibu-ibu mahupun bapa-bapa. Bagi aku biar kalah asalkan sporting dan yg paling penting anak-anak aku happy.

Adus….sakitnya satu badan..tak terkata… bisa-bisa beb.. nak angkat tangan kanan pun tak boleh..dah 4 hari ni..macam nak demam pun ada, demam urat agaknya. Terpaksa telan panadol tahan sakit…pastu..buat-buat tak sakit.


penuh dengan semangat waja cik abang aku nih...the ankle man



abang long ketua bawak bendera rumah ungu..tiru michael jackson pakai sarung tangan putih.



bersedia untuk berlari 4x100meter..2 dari kanan abg long


Kak Ngah baru turun tangga ambik hadiah

Ni baby(kiri) tengah asyik dengan kawannya..

2 comments:

Anonymous said...

itulah mak bapak kenelah makan lebey sket..jgn bg anak je mkn lebey..brulah ley lawan tarik tali..hehe

Ms Shadow said...

hahahaha..mkn lebey pun belum tentu dapat lawan tarik..
cikgunya ada yang besar 3 kali ganda saiz badan akak... betul yim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...