Wednesday, March 24, 2010

Berbasikal Di Bukit Cerakah





Cuti sekolah destinasi yang paling dekat di tuju Bukit Cerakah.

Fuhh! penat beb.. maklumlah dah lama tak naik basikal. Tapi penat2 pun rasa macam zaman muda kembali daa..

Dulu pegi sekolah naik basikal. Pusing-pusing kampong pun naik basikal. Kenderaan wajib pada masa itu.

Sekarang anak-anak aku dah mewarisi aktiviti tersebut.

Bukan main suka diaorang, aktiviti di masa lapang..kalau masa tak lapang pun.. contoh, tengah2 hari buta pun diaorang belasah kayuh basikal keliling rumah. Huh! Penat emak diaorg ni panggil masuk rumah..terutama abang long..kejap2 hilang . Exercise katanya.ish memang tak tau penat.

Hah! Hari ini biar ayah bawak korang pegi kayuh basikal kat bukit cerakah. Pilih lah basikal apa yg korang nak…nak kayuh berapa jam kayuhlah..

Hahahahah..anak2 aku steady je..yang nampak penat emak dan ayahnya. Empat jam woo…



Tengok sawah padi ni teringat plak kat kampong masa kecik dulu. Teringat kat arwah mak dan bapak aku. Masa kecik2 dulu selalu ikut pegi sawah atau pun panggilannya bendang. Terlompat-lompat aku takutkan pacat.






Meniti di titian usang macam lagu search dulu-dulu la pulak.





Pergi menara tinggi ..gayat..



Setelah penat dan berpanas kami lepak kejap kat rumah empat musim. Sekarang ni tengah musim bunga.





2 comments:

apple hijau said...

Ms Shadow, best tu kayuh basikal...eh!tinggi btul abang long tu ye jap lagi kalah lah mak&ayah dia.

Ms Shadow said...

hahaha..memang best nab, lama tak kayuh basikal.. abang long tu memang berangan nak tinggi tu yang hari2 makan planta gold..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...