Wednesday, April 28, 2010

Paku dulang paku serpih..

Aku dapat topik ni time tengah sibuk..tapi aku terima dengan hati terbuka..
berat topik ni..

Geli hati aku..masa menaip nih..tersengih-sengih sendiri... Aku sahut cabaran kak sar supaya aku tulis topik ni. Nak tergelak pun ada..kak sar memang kelakar, cik nab dia bagi tugasan lain..kes lain..katanya..hahaha..agihan yang sama rata.

Kita hidup ni jangan terlalu mencari salah dan silap orang lain. Semua salah orang nampak, silap sendiri rupanya lagi banyak.

Ibarat paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.. peribahasa yang seakan sama ibarat menepuk air di dulang terpecik muka sendiri...betul ka? kalau salah tolong betulkan..

Mula-mula nak bagi contoh la sesape yang berkenaan tapi tak jadi..
Kita kena menjaga aib orang. Tapi itu yang kita fikir. Bagi yang suka cari salah orang dia tak pikir macam tu.

Moral of the story kita kena tengok diri sendiri dulu (muhasabah diri) sebelum cari salah orang. Kalau rasa perfect sangat bolehlah nak kenakan orang. Tapi kalau semua cerita ada dalam poket aku.. jangan cuba nak cari pasal dengan aku..hehehehe awas!

3 comments:

apple hijau said...

Hallamak ms shadow dh siap assignment dia la....hebat hebat...sy punya tak siap lagi ni...
setuju banget sih....
untuk ikhtibar kita jg...
Cayalah!

Ms Pearl said...

kak apa ni kena tulis la siapakah gerangannya!!!! baru nak stim dah terbantut

ini di namakan assignment done but tak complete.......cepat cepat bagi tau siapakah gerangan hehehehehe

Ms Shadow said...

hahahahaha..sorry hani..mula2 akak pun stim gak nak sebut..tapi itulah yg dinamakan assignment siap separa masak atau hangat2 tahi ayam saja..berkobar2 pada mula nya nak cakap tapi terbantut ditengah jalan..tak sangka jadi gini..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...