Wednesday, April 13, 2011

Bosan itu pun ada jugak faedahnya

sambungan dari semalam....

....disebabkan kebosanan melanda semalam dan hari ini sambung lagi sikit-sikit, aku cuba meng'kreatif' kan diri sendiri. maaf penyalahan tatabahasa mungkin berlaku di sini. hari ini macam biasa pagi-pagi buat kerja apa yang patut, email, balas email, buka fail data, cuit sana cuit sini, tak lupa jugak on ym  dan bukak surat khabar online baca..dan macam-macam lagi nak elakkan rasa bosan. buat statistik sikit-sikit, edit ringkasan report yang orang mintak...dan bla,bla,bla...

aku memang bersungguh tak nak bosan lagi..betul. bila petang pulak memerah otak memikirkan apa lagi yang perlu aku buat selain daripada yang di atas. takkan nak window shopping pulak. pegi sacc ke, ke bukit raja ke..memang la menarik tapi apa kebenda nya pulak time keje nak pegi tempat itu. haish...

pikir punya pikir baru aku teringat satu perkara yang belum aku buat lagi..yang sepatutnya memang kena buat..nak tau apa? ha yang ini tanggungjawab sebagai warganegara yang perlu aku laksanakan bayar income tax le..nasib baik teringat pada waktu kebosanan ini....terus aku klik e-filing bayar cukai.  huh lega sebab bosan la aku teringat. ..klik, isi dan hantar online saja, mudahnya . sesiapa yg belum isi tu pegi la kat sini http://www.hasil.gov.my/  ..tolong bagi info je ni.

tadi google pasal bosan ini..memang banyak tips untuk kita atasi. yang penting kita kena positifkan minda kita..diri kita adalah apa yang kita fikirkan. jadi terpulang bagaimana cara untuk mengatasinya. cara yg positif lah jgn buat benda yang bukan-bukan pulak..

p/s: ada jugak faedahnya kebosanan ini yek...jadi kita kena menafaatkan kebosanan ini untuk kebaikan...
tak lama lagi hilang lah rasa bosan itu (berharaplah..)

6 comments:

nukilanaffiza... said...

hmm...saya baru lawat blog farah dilla...dia pun citer pasal bosan gak...kenapa ramai bosan ni...

Nanti saya dtg meja akak hilangkan kebosanan tu yer....

Prince Halilintar said...

mmg betul tu smj..kdg2 klu kite bosan baru tersedar perkara yg lbh penting patut kite wat..

tapi klu dah xtahan bosan sgt kite lepak pantri minum2 cicah biskut..hehe

shida mj said...

fen aka nukilanaffiza : amboi fenn bape banyak blog awek yg ko usha hah..patutlah ko tak bosan kan,kan?

prince: hehe..lepak kat pantri? itu lah yg jadi amalan selama ini..cicah biskut pun sodap.

sariah said...

Hahaha nenek bukan bosan tapi dah tahap biul bagi menyelesaikan kes mahkamah sariah.
Pasal incometax pun nenek dah settlekan mlm tadi...(PA nenek buatkan)
Kul 3 kalau cicah biskut tapi tak mau tin minyak api...

shida mj said...

haha kak sari jgn le sampai biul..

apple hijau said...

kadang kadang...

Bosan itu Indah.

ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...