Tuesday, April 12, 2011

rasa bosan ini membunuh... bosankah aku?

semua orang melalui kebosanan..cuma tahap kebosanan itu yang membezakan.
sebut saja bosan akan timbul aura negatif pada kehidupan ini.
tapi nak buat macammana, realiti kehidupan memang ada bosan.
kita ini manusia biasa tak dapat lari dari mengalami kebosanan. ha..dah berapa kali sebut bosan..itu yang malas nak update blog pada masa ini, sebab dah tau mesti keluar perkataan bosan banyak kali...
bosan kan, kan,  ..dah kata dah..ha ha..

nasib aku baik sikit kerana tahap bosan ini adalah pada perkadaran biasa saja.
bila dah dapat bersembang-sembang dengan kengkawan di ofis hilanglah sikit kebosanan.
kekadang orang tengok aku bersantai-santai duduk menebing untuk bercakap-cakap, mungkin anggapan hanya membuang emas. eh kenapa membuang emas pulak. apa kaitan?
masa itu kan emas, jadi samalah maksudnya itu.
jadi kegiatan bercakap-cakap dan bersembang itu adalah salah satu terapi kebosanan pada aku.
 jadi tolonglah kengkawan, bercakap-cakap dan bergurau-gurau dengan aku ni.
boring giler kalau senyap sepi memanjang..
blog sepi bukan bermakna aku suka diam tapi takde benda nak tulis..
walaupun ada cerita nak tulis sepatutnya... contoh, naik bas mini setelah bertahun tak naik..motif?
 kereta masuk workshop sebab aku ni jenis ganas bawak kereta.
habis kereta meragam/sakit, jadi terpaksa naik teksi dan bas mini..
dan yg lucunya bukan setakat naik bas mini tapi tiru aksi orang bayar tambang sebab sumpah aku tak tau dekat mana nak bayar..
tiru aksi oranglah jawabnya...
tapi itu cerita minggu lepas. dah basi..hehe

p/s: lagi bosan kalau orang mintak nasihat berkali-kali, tapi berkali-kali jugak tak ikut nasihat..
yg ini eden tak dapek nak nolong..bosan kan,kan...

6 comments:

apple hijau said...

k.shida!!!! bosan sebab sy tak de kt PPS lagi kan? kan? he he he

bosan juga dgn org yg minta nasihat tp...hampeh!

k.shida naik bas mini? kenapa sy tak tau...hihihihi..tertinggal suda...

p/s:jom kita nyanyi Aku Dah Bosan~Amy Search. i like!

shida mj said...

hahaha..bosan gak la cah, tak cukup korum..dulu 3 serangkai,

itu la cah kekadang berbakul-bakul nasihat ditong sampahkan..bosan kan,kan

a'ah cah naik bas mini 2 hari, nostalgia lama menjenguk kembali, next time dah tau camne nak bayar tambang, tiru orang aritu..hehe

ok cah, jom nyanyi lagu aku dah bosan sambil hangguk2 kepala..tiru amy search..i like rock dolu-dolu..hihi

Prince Halilintar said...

prince nak join sekaki nyanyi ley?versi nasyid..kikiki..

shida mj said...

nasyid.. ye ye..bole prince..
err..t.kasih kerana mengingatkan kami yg dah remaja purba ini..uwaaa..rasa nak nangis insap sekejap

nukilanaffiza... said...

hmmm..lama tul tk update blog SMJ nih....selamat kembali...

ala..ramai blogger kot dlm opis nih...takkan tak terhibur kot....

huhuhuh....mencari kemana aura positif ku....

shida mj said...

blog-blog jugak tapi kena ada slot sembang-sembang gak abg fenn oiii.
walaweh..takkan ngadap komputer jek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...