Friday, May 6, 2011

operasi menempek gambar di blog..

antara dialog aku dengan prince (nama samaran beb) satu opis selalu bertukar cerita..bertukar-tukar pandangan dan bermacam-macam lagi adanya..prince seorang yg jujur..

prince : kak shida tak update blog ke..
me      : tak la prince..malas
prince : la.. tulis je la kak shida.. apa-apa..je..kalau tak pun kak shida masukkan saja gambar opis buat sambut harijadi haritu..kan k.shida ada gambar-gambar tu..saya tak masukkan kat blog cerita tu akak masukkan lah...
me     : oh..oklah prince nanti k.shida masukkan ye (walaupun dah basi)

smj memang senang menerima pandangan orang yang jujur. jadi mari kita buat operasi menempek gambar di sini..gambar ini diambil pada dua minggu yg lepas sempena meraikan harijadi staf pada bulan April (termasuk smj punya harijadi la). sebulan sekali mesti ada majlis meraikan harijadi bersama-sama rakan ofis. ..


 nama-nama yang diraikan..huhu kek ni nampak sedap..nampak je tapi memang sedap..tq sape yang order.

 laksa penang ni aku suka

 meehoon ni pun sedap..lain kali bole order lagi.

 sedang disusun atur

 antara barisan staf perempuan..dah macam kumpulan nasyid pulak aku tengok..
bulan ramadan yg mulia...lalala


 dah penat berdiri duduk pulak..tunggu bos datang

 wah penat nak senyum sokmo...mengikut sejarah dulu-dulu aku memang susah nak senyum..

 antara barisan staf lelaki..sedang kusyuk dengar bos cakap..prince takde kat sini ya..dia tukang ambik gambar..sukarelawan sekejap

 inilah barisan yang diraikan..sempena harijadi bulan april.

 haha..giliran aku potong kek..lagi 2 tahun nak masuk 40..eh muda lagi..jiwa tetap muda..

 ramai-ramai meriah

meriah lagi..

wajah wajah ceria di sini..


adik manis yang sorang ni baru masuk kerja, ganti cik apple hijau yang berpindah ke puncak alam
 
kesian prince takde kat gambar kat sini.. thanks prince tolong snap gambar-gambar di atas..
 
oklah stop kat sini dulu, sebenarnya macam-macam yang bermain difikiran sekarang..mood nak menulis
almost zero..paparan dan tulisan di blog bukanlah semua dapat menggambarkan apa yang realiti dengan kehidupan kita..realitinya lain..sukar nak digambarkan..
 
p/s: apakah menu yg akan kubawa pada bulan mei ini untuk meraikan kawan-kawan staf yg lain pula..huhu..adakah sekadar maggi cup....kita tunggu dan lihat.. ahahaha

8 comments:

Prince Halilintar said...

smj ni sebiji copy ape yg saya ckp gan smj..haha..memang nak suh smj yg wat entri ni sempena besday smj..hehe..wpon dah lepas xpe..jiwa masih mude betul tak?

hmm..smj kite punye turn la plak bln ni..kite ikut plan asal je la..maggi cup lyn diri + air mati..hahaha..kite tunggu dan lihat..kan smj??

p/s: wah..manyak cantek adik manis tu..tapi bahaya jgk manis2 tu takut dpt kencing manis lak..hahahaha

shida mj said...

prince : kata2 prince masih boleh diingati, senang je nak ingat dialog itu..jiwa kan masih muda..

kita bawak menu seperti yg dirancang nanti..hehe..tunggu!

adik manis tu mintak masukkan gambar dia..no problem..tak de hal..promote sikit..moga cepat bertemu jodoh, di atas bantuan yg sedikit ini..muahaha.

Prince Halilintar said...

smj, ok set psl menu tu..nnt kite meeting...hehe

ooh, smj nk jd telengkai ke ni..haha..smj, klu adek manis ni dpt jodoh kite mintak die 20%..kahkahkah

apple hijau said...

bestnyer...
rindunyer....
syoknyer....
sedapnyer....

tapi rasanya tak berapa meriah sebab cik apple hijau dah tak de kt PPS..la la la la lalalala...(dgn nada cemburu tahap gaban...ha ha ha)gurau jer.. :D

nukilanaffiza... said...

wah...akhirnya..SMJ berjaya buat entri terbaru...tahniah SMJ....

Mcm abg fenn gak ar...balik dari hutan PC tu tak mo tgk...huhuhuh...

gambar saya nampak tepi je...prince ni memang ar...huhuhuh..

Fadzli Amir said...

Salam kenal...datang dari Blog Prince....Support member2 blogger...tempek je gambar lama2 pun takpa, janji ada cerita nak baca...

shida mj said...

cah : cemburu itu tanda masih ada saya..

abg fenn: alamak sampai ucap tahniah pulak..malu gue..hehe

shida mj said...

fadzli : salam kenal..t.kasih berkunjung ke sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...