Friday, May 20, 2011

konvo uitm dan diriku

cewah.. tajuk macam aku yang konvo pulak..terlebih sudah..
hari ini hari terakhir konvokesyen uitm yg ke 74. sepuluh hari berkelana / bertapa di Dewan Agong Tuanku Canselor. bukan smj yang konvo, smj dah lama konvo dulu-dulu..berkurun lama kurasakan...lalala. lagu exist pulak dah. uitm memang di hati ku..sesudah habis belajar di uitm terus dapat kerja di sini..dah dekat 16 tahun kerja, masih sangat setia dengan uitm..rezeki memang di sini aku tetap di sini..takkan kemana-mana.

setiap kali istiadat konvo smj bertugas. seronok pun ada sebab suasana kemeriahan dekat terasa. sesi istiadat konvo kali ini diadakan di DATC dewan baru yang serba cantik. tapi ramai yang sesat sana sini. ada yang pusing sana sini tak jumpa jalan keluar dan masuk. nak pergi dewan utama pun tak jumpa jalan. adeh.. nasiblah... staf sendiri pun ada yang sesat pertama kali sampai.
kesian jugak ada pakcik dan makcik kesejukan dek aircon yang kuat..ade jugak yang berpeluh-peluh naik turun tangga cari tandas..macam-macam ada..tapi yang pasti semua orang berwajah ceria..al-maklum meraikan kejayaan anak-anak, saudara mara, suami-isteri ataupun kawan-kawan.

kesempatan yang tak pernah dilupakan adalah sesi bergambar sebagai acara selingan, disamping menjalankan amanah kerja. kita layan dulu sesi bergambar-gambar.. sahabat bertugas prince dah awal-awal keluar cerita konvo ini..tapi tak apa kita layan je lah versi smj pulak..hehe

 Dewan Agong Tuanku Canselor

dalam DATC

 Istiadat dirasmikan oleh DYMM Seri Paduka Yang Dipertuan Agong


Ibu Bapa, Keluarga Graduan yang hadir


 sesi bergambar diri sendiri bermula

bergambar lagi..
  kat dalam dewan ni nanti dato' ct nurhaliza akan buat show klu tak silap bulan 7 nanti..tungguuuu..

 skp yang ceria..sentiasa membantu
 ceria lagi..termasuk abg polis karim dan skp keselamatan

masa ini hari cuti wesak ada raptai, anak2 pun ikut sama pergi kerja biar naik semangat diaorg nak belajar bila tengok org berkonvokesyen...bergambar dengan hani calon masuk AF kerja sambilan masa cuti semester


anak2 suka dengan bunga-bungaan ini..
ni sorang berangan nak main biola, sorang lagi berangan nak main ala-ala piano




 ni tengah berangan nak jadi photographer pula..banyak betul angan2 bebudak ni.
 rasanya bisness jual bunga paling laku..
 dewan 3 tingkat dipenuhi graduan dan tetamu..

alamak internet slow pulak takleh nak upload bebanyak gambar lagi..oklah nanti sambung lagi..

19 comments:

Prince Halilintar said...

akhirnya...last day konvo ni dpt gak kite bergambar ramai2...nnt prince upload ye gmbr tadi..=)

rini byk plak keje sampai xsempat prince nk buka blog..slmt smj bersabar tunggu prince siapkan keje baru bergambar2..tq..hehe

shida mj said...

hehe.. tau prince seorg yg cekap tu yg sanggup tunggu sampai keje prince siap..
meriah suasana bila ramai yg nak jadi cameraman..lagi ramai lagi meriah..hihi

apple hijau said...

jeles jeles...suka buat i jeles tau uols ni... he he he

konvo dan k.shida tidak dpt dipisahkan... :D

PurpleOked said...

teringat pula ms convo kat sini dlu. Tp agak kelamkabut cket pasal ramai sangat orang. sampai tak jumpa member2. tu yg x seronoknya. tp xpe, next year convo lg. tu dia..

nukilanaffiza... said...

balik jugak akhirnya miss smj....ke opis...sunyi opis tanpa ramai staf..semua g DATC..huhhuu

Fadzli Amir said...

Baru berkesempatan datang sini...dulu masa saya buat kat dewan sri budiman..sekarang dah besar dah uitm, memang diorg sesat jugak la nak carik dewan tu..

ARJUNA.Inc said...

HEHE...waa....t next convo arjuna lak tau..jgan lupa k...t kta jumpa..hahah...=)

ARJUNA.Inc said...

HEHE...waa....t next convo arjuna lak tau..jgan lupa k...t kta jumpa..hahah...=)

shida mj said...

fadzli : uitm memang dah canggih

arjuna : next konvo rase nya bulan nov.. jumpa di sana, di sana..hehe

shida mj said...

abg fenn : sirih pulang ke gagang..huhu

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts.
After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!
My webpage - lanautica

Anonymous said...

I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me
to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your
theme? Fantastic work!
Check out my weblog : forex signal provider

Anonymous said...

I like what you guys are up too. This type of clever work and coverage!
Keep up the wonderful works guys I've added you guys to our blogroll.
Also visit my homepage : design

Anonymous said...

I think the admin of this web site is truly working hard in
favor of his website, because here every data
is quality based material.
My blog ; pa unemployment website

Anonymous said...

Its like you learn my mind! You appear to understand a lot about this, like you wrote the ebook in it
or something. I believe that you could do with a
few p.c. to power the message home a little bit, however
other than that, this is wonderful blog. A great read.
I will certainly be back.
Stop by my webpage property management company

Anonymous said...

Hello! This post couldn't be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!
Also see my webpage :: threads

Anonymous said...

I am regular visitor, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is genuinely fastidious.


Here is my web blog taobao agent

Anonymous said...

Howdy! I could have sworn I've been to this blog before but after checking through some of the post I realized it's new to me.
Anyways, I'm definitely happy I found it and I'll
be bookmarking and checking back frequently!

My site: pasang iklan gratis

bang fenn said...

lamanya lahai akak aku ni tak update blog....jom aktifkan blog kak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...