Wednesday, October 6, 2010

Ish...Buang Mayat Merata-rata

MELAKA – Polis menahan seorang wanita selepas mengesyaki dia bukan sahaja menyembunyikan kematian suaminya akibat sakit tua malah bertindak membuang mayat suaminya itu ke dalam semak dalam kejadian di Kampung Solok Pantai Batu 4, Batu Berendam di sini Sabtu lalu.

Wanita yang mengalami masalah mental berusia 45 tahun itu ditahan pagi semalam apabila rahsianya itu terbongkar selepas penduduk yang tidak tahan dengan bau busuk terjumpa mayat Abdul Halim Manan, 70, yang disumbat di dalam plastik berwarna hitam.

Difahamkan, jarak antara rumah mangsa dengan kawasan pembuangan itu hanya 50 meter.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka, Supritendan R. Gunarajan berkata, siasatan awal mendapati kematian mangsa tidak melibatkan sebarang unsur jenayah dan mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut.

Katanya, siasatan awal mendapati wanita tersebut telah membuang mayat suaminya pada Sabtu lalu dengan mengheretnya ke kawasan semak.

“Ada penduduk mendakwa ternampak wanita itu mengheret beg plastik hitam pada pukul 12 tengah malam Sabtu lalu tetapi tidak mengesyaki apa-apa sehinggalah mayat suaminya ditemui pukul 7.30 pagi tadi (semalam).

“Siasatan awal kita mendapati ketika itu suami mangsa baru sahaja meninggal dunia dan wanita tersebut bertindak sedemikian kerana tidak tahu hendak buat apa,” katanya yang memberitahu pasangan itu hanya tinggal berdua di situ.

p/s: Oh sakit mental rupanya, patutlah buang mayat merata-rata..ingat kan orang buang bayi je merata-rata..warga emas pun dibuang..adeh…letih.

2 comments:

Prince Halilintar said...

semua nya nak dibuang..ish3x mmg buang tabiat betul..

p/s:prince pernah buang gak..tapi buang angin lar..haha..shhhh..jgn bgtaw org..kahkahkah

shida mj said...

hehe..prince, semua orang buang angin.
kalau tak buang itu kategori org tak sihat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...